Πώς να καραμελώσεις κρεμμύδια στο μισό χρόνο – Newsbeast



Το καραμέλωμα των κρεμμυδιών είναι μια αργή και υπομονετική τεχνική.

Το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σοτάρεται σε πολύ-πολύ χαμηλή φωτιά, ώστε να βγάλει τους χυμούς του και να καραμελώσει σταδιακά.

Μέχρι να αποκτήσει την υφή της μαρμελάδας δηλαδή και να γίνει εντελώς καφέ. Δύσκολο δεν είναι, είναι απλώς χρονοβόρο. Και απαιτεί φυσικά διαρκή παρακολούθηση.

Η ιστοσελίδα Serious Eats έχει όμως έναν τρόπο για να επιταχυνθεί η διαδικασία χωρίς να υπονομευτούν τα αποτελέσματά της. Προσθέτοντας μια πρέζα μαγειρική σόδα και μια πρέζα ζάχαρη στο τηγάνι!

Μέσω δοκιμής και λάθους κατέληξε στο μαγικό. Χρειάζεται όμως φειδώ. Παρά το γεγονός, μας λέει πάντα το Serious Eats, πως μια καλή ποσότητα μαγειρικής σόδας έριξε τον χρόνο καραμελώματος των κρεμμυδιών στο μισό, επηρέασε τελικά τη γεύση.

Η ιδανική αναλογία που προτείνει είναι 1/4 του κουταλιού του γλυκού μαγειρική σόδα ανά μισό κιλό κομμένων κρεμμυδιών…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR





Source link

Avatar

Written by

ΜΑΝΤΥ ΡΟΥΜΠΗ

Είμαι μια φλογερή blogger διψασμένη για νέο περιεχόμενο.